Nu al 4 rijstroken op de A1 Eemnes - Bunschoten beschikbaar

Jorinke Vos 17-09-2018 0 reacties

Rijkswaterstaat heeft gisteravond de laatste grootschalige werkzaamheden aan de A1 tussen Eemnes en Bunschoten afgerond. Dat betekent weggebruikers met ingang van maandag 17 september in beide richtingen over 4 rijstroken rijden, met een maximum snelheid van 130 km/h.

De hinder voor de weggebruiker is daarmee op de A1 achter de rug. 

Hard gewerkt, geen reserve weekenden nodig
Matthias van Gameren, adviseur verkeer bij 3Angle die het werk voor Rijkswaterstaat uitvoert:  “We hebben de afgelopen weekenden hard gewerkt aan de laatste grote klus op de A1. Namelijk aan het aanbrengen van stiller asfalt (tweelaags zoab). De verbreding ging sneller en beter dan verwacht. Zo is het heel fijn dat er geen reserve weekenden nodig waren. Weggebruikers profiteren daar nu van, want de rijstroken zijn nu 3 maanden eerder dan aangekondigd beschikbaar. Dit is voor iedereen een mooi resultaat.” 

Bijna klaar
De werkzaamheden op het traject zijn bijna klaar. Op de A27 volgen eind oktober nog de laatste twee weekendafsluitingen voor het aanbrengen van het stillere asfalt tussen aansluiting Utrecht-Noord en aansluiting Bilthoven. Als deze werkzaamheden net zo voorspoedig verlopen, zijn eind oktober ook op de A27 alle rijstroken beschikbaar. Dan is ook de spitsstrook bij Utrecht-Noord richting het noorden klaar voor gebruik. 3Angle voert daarna tot eind van dit jaar nog een aantal afrondende werkzaamheden uit aan bermen en taluds, het onderliggende wegennet en het opruimen van de bouwterreinen. Eind 2018 moeten deze werkzaamheden helemaal klaar zijn. Dit najaar start ook de aanplant van boscompensatie vlakbij de rijksweg. Deze werkzaamheden lopen door tot het voorjaar 2019.

0  reacties