Het is zover: 3 rijstroken op het hele traject

26-04-2018

Een mooi resultaat: weggebruikers kunnen sinds afgelopen weekend op het hele traject 3 rijstroken gebruiken. Zo stroomt het verkeer nu al beter door en is de regio Utrecht en Amersfoort beter bereikbaar.

De komende maanden werkt 3Angle nog hard aan de verbreding van de A27 richting Utrecht van knooppunt Eemnes tot aansluiting Hilversum. En op de A1 richting Amsterdam van aansluiting Bunschoten-Spakenburg tot aansluiting Soest waar na de zomer vier rijstroken liggen. In deze werkvakken rijdt het verkeer nog over drie smallere rijstroken met een maximum snelheid van 90 km/h. Op de A27 tussen Hilversum en Utrecht-Noord kunnen weggebruikers sinds dit weekend weer 120 km/h rijden.

Wat is gewijzigd?
Rogier van Drunen, verkeerskundig adviseur bij Rijkswaterstaat: ‘Op de A27, richting Utrecht, zijn weggebruikers bij afrit Hilversum gewend om op de meest rechterrijstrook een rijstrook naar links op te schuiven om hun weg op de A27 te vervolgen. Wie hier niet van strook wisselde, kwam in Hilversum uit. Dit is afgelopen weekend aangepast door op dit punt een extra uitvoegstrook te maken. Het doorgaande verkeer kan door deze aanpassing op de gehele A27 nu gebruik maken van 3 rijstroken. Op de A1 is de situatie richting Amsterdam gewijzigd. Begin april zijn we op deze weghelft begonnen aan de verbreding van het traject tussen aansluiting Bunschoten-Spakenburg en aansluiting Soest.

De laatste stap op de weg: aanbrengen stil asfalt
Na het opleveren van de laatste werkvakken is de wegverbreding in principe klaar. Maar: de grootste klus moet dan nog beginnen, namelijk het aanbrengen van stil asfalt (dubbellaags zoab) over het hele traject. Begin juni starten we met het aanbrengen van deze definitieve laag, zodat het werk eind 2018 gerealiseerd is. Hiervoor moeten we de A27 nog een aantal weekenden afsluiten en komen er op de A1 nog een aantal grote hindermomenten aan. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte.